Zárbetétprogramozás

Zárbetét programozást rövid határidővel vállalunk, akár 1 napon belül is.
 
Hogy működik az egykulcsos zárrendszer?
 
Egy azonos zárlatú zárcsoport több, azonosan kódolt zárbetétből, illetve zárból és egyféle kulcstípusból áll. Az azonos kódolás azt jelenti, hogy a zárbetétek belső elemeit ugyanúgy rendezik el. A kulcsot tekintve egyedi kulcsok használatosak. A különböző helyiségekben használatos eltérő kivitelű kétoldalas, egyoldalas, belső forgógombos, másodzárhoz használható zárbetétek, lakatok és fémszerkezetzárak azonos kódolása is lehetséges. Az azonos zárlatú betétek használata önmagában nem jelent zárrendszert, de központi záras, főkulcsos és vezérkulcsos rendszerekkel is jól kombinálható.
 
 
 
Az azonos zárlatú zárrendszerek hatalmas előnye, hogy nem kell minden egyes zárbetéthez külön kulcsot használni, tehát elhagyható a hatalmas kulcscsomó és nem kell keresgélni minden egyes nyitásnál ami időt is spórol. Elég csak egyetlen kulcs a saját kulcstartóra. Ezt a megoldást olyan helyre ajánljuk, ahol több zárat is kell működtetnünk a mindennapokban. Garázsajtó, bejárati ajtó, belső ajtó, lakat, szekrényajtó, kertkapu, postaláda.
 
A kulcs elvesztése esetén sem kell aggódni! Nem szükséges lecserélni az összes zárbetétet. Az azonos zárlatú rendszereink annyiszor újrakódolhatóak, ahány zárbetétet Ön eredetileg vásárolt rendszeréhez.
 
Főbb előnyök:
 
● Egyszerűbb működés a biztonság megtartásával!
 
● Elég csak egyetlen kulcs minden zárbetéthez!
 
● A kulccsomó többé nem húzza a zsebét, táskáját!
 
● Kulcsvesztés esetén nem szükséges zárcsere!
 
● Kombinálható főkulcsos rendszerrel is!
 
 
 
 Nagyobb társasházak esetében, ahol nem csak a tulajdonosok, hanem kisegítő személyzetek is megfordulhatnak, nagyon korrektül kialakítható egy olyan zárási terv, ahol egyértelműen látszik, hogy kinek melyik zár nyitásához van jogosultsága. Ezen zárási terv alapján lesznek a zárbetétek kódolva, ami garancia arra, hogy mindenki csak abba a helyiségbe tud bejutni, amelyre jogosultsága van.
Az alábbi példában látszik, hogy a lakástulajdonosok a saját lakásukon kívül minden más zárat nyithatnak, míg a gondnok a főbejáratot, garázst, kertkaput, a kertész a kertkaput és a garázst, a postás a kertkaput és a főbejáratot tudja csak kinyitni.
A zárrendszerek kialakításánál arra kell figyelni, hogy csak azonos márkájú, típusú zárbetétekből alakítható ki. Ha az egyik zárbetét Elzett, a másik Mauer, akkor ezek nem kódolhatóak össze. FONTOS ! A bizonság érdekében kódkártyás, másolásvédelemmel védett zárbetétet válasszunk. Ha illetéketlen kezébe kerül a kulcsunk, ez esetben nem tud róla másolatot készíteni, mert a nyerskulcs nincs kereskedelmi forgalomban, az csupán kijelölt helyeken, s kódkártya felmutatása mellett lehetséges !
 
 
 
Főkulcsos rendszer:
 
 Jellemzője, hogy a zárbetétekhez tartozó egyedi kulcsok csak egyetlen zárat nyitnak, van azonban egy főkulcs, amelyik mindegyik zárat nyitja. A rendszer egyedi zárakból áll össze, melyek kulcsa a rendszer többi egyedi zárját nem működteti. A zárbetétek megfelelő kódolásával lehet mindezt biztonságosan megoldani.
 
Kisebb irodákhoz, szállodákhoz, gyártó üzemekhez ajánlott.
 
A főkulcs az összes alárendelt zárbetétet nyitja, például egy részlegvezető a saját részlegén belül minden zárat ki tud nyitni.
 


9024 Győr, Kodály Z. u. 28. | Tel.: 96/424-731 | Fax: 96/415-550