Kilincsek

A műanyag ajtókon történő alkalmazás szinte minden esetben kilincsfelhúzós zárakkal párban történik, így ezek a kilincsek mindegyike engedi a vízszintes állapotból fölfelé történő elmozdulást is. Nincsen belőlük balos vagy jobbos kivitel bármilyen nyitásirányhoz felszerelhetőek. A gombos változataik szintén nyitásiránytól függetlenül felhasználhatóak. A gombos változat nem szerelhető fel olyan többpontos zárhoz (szalagzár) amelynél fel kell húzni bezáráshoz a kilincset, mivel kívül a gomb nem mozdítható. A gombos kialakítást speciális zárakkal együtt szokták alkalmazni, ilyen lehet a portálzár műanyag ajtóba, vagy azon többpontos zárak amelyeknél a működtetés a zárbetét többszöri körbefordításával történik, vagyis kulcsműködtetésű.
 
 
Az itt található kilincsek 92 mm-es méretezésű zárral szerelt ajtókhoz megfelelőek. Ezek a zárak műanyag és fa ajtókban egyaránt megtalálhatóak kb. 98%-ban több ponton záródnak. Túlnyomó többségben ezeket a zárakat a kilincs felhúzása majd a zárbetét ráfordítása útján lehet bezárni. A 92 mm-es méretezés egyébként a kilincstengely közepétől mért távolságot jelenti a zárbetét kör alakú részének a közepéig.
 
 
 
 
 
 Az alábbi kilincseket nevezhetjük biztonsági kilincsnek, ugyanis sokat képesek egy adott ajtó biztonságán emelni. Ezen kilincsek mindegyikét belülről átmenő csavarokkal lehet felszerelni, vagyis rongálás, roncsolás nélkül nem leszerelhetőek. A külső oldalon vastagított kialakításúak azért, hogy az esetlegesen kilógó zárbetét eltakarásával megakadályozzák a leggyakoribb betörési módot, a zártörést. A külső oldalon egyaránt lehetnek gombosak vagy kilincsesek, a színválaszták is igyekszik minden igényt kiszolgálni. Biztonsági kilincs utólagos felszerelésekor érdemes a pajzs vastagságával kalkulálni, nehogy a korábban használt zárbetét esetleg röviddé válljon.
 
 
 
 
 
 
 
 
Raktári készletünk között megtalálhatóak bejárati ajtóra és beltéri használatra való kilincsek egyaránt, de igény szerint katalógusból is lehet rendelni. A modern rozsdamentes acél kilincsektől a kovácsolt kivitelű garnitúrákig többféle árfekvésű modell szerepel kínálatunkban. A megrendelt kilincseket a cég rövid határidőn belül szerezzük be.
 
Cégünk forgalmaz a kilincsekhez illő küszöböket, küszöbsíneket is többféle színben és anyagban. Lehetőség van egyéni igény szerint is küszöböket megrendelni.
 


9024 Győr, Kodály Z. u. 28. | Tel.: 96/424-731 | Fax: 96/415-550